В Италия се появи още един производител на спортни автомобили – компанията Juliani Automobili. Засега фирмата разпространи само информация и фотографии на първия си модел, наречен Veela.

Juliani Veela е със задно предаване, има осемцилиндров, бензинов двигател 6,2 литра с мощност 520 к.с., който работи с шестстепенна механична предавателна кутия. От място до 100 км/ч колата се ускорява за 3,4 секунди, а до 160 километра в час за 7,6 сек. Максималната скорост е 310 километра в час.

Машината има независимо окачване, карбонов карданен вал, диференциал с повишено триене, регулируеми амортисьори Ohlins, светодиодни фарове, четирибутални спирачни дискови механизми Brembo – 355-мм отпред и двубутални 330 мм отзад.

Veela има интегриран в салона iPad, който контролира аудио-навигационната система в салона, телефонът и опционната система за видеозапис, монтирана в колата. Габаритите на новия спортист са – дължина – 4550 мм, ширина – 1920 мм, височина – 1240 мм, междуосието му е 2620 мм, а масата на Veela е 1160 кг.

В официалното съобщение на компанията се казва, че автомобилът не е създаден за пистови състезания, а за получаване на максимално удоволствие от каране в ежедневни пътувания със семейството – формулата на автомобила за пътниците е 2+2, а обемът на багажника – 520 л.