По време на международното изложение в Женева, на щанда на Renault ще бъде представена дългата версия на Kangoo Z.E.- Kangoo Maxi Z.E. Многофункционалният превозвач с електрическо задвижване ще дебютира на пазара през есента на тази година, като цената му е определена на 21 200 евро (без каквито и да било преференции). В резултат на благоприятната държавна политика във Франция, Kangoo Maxi Z.E. ще бъде достъпен срещу изключително приемливите 16 200 евро.

Новото Kangoo Maxi Z.E., междуосието на което с 40 сантиметра по-дълго от това на Kangoo Z.E., ще се предлага във версии с две и с пет седалки, а благодарение на дължината от 4.6 метра, товарният обем на автомобила е 4.6 куб.м, при максимална дължина на товарното отделение от 2.9 метра.

Renault Kangoo Maxi Z.E. идва с електрически мотор с мощност от 60 конски сили и момент от 226 Нм, и литиево-йонна батерия (22 kWh), която може да бъде презаредена за между 6 и 8 часа. Свободният пробег на многофункционалния превозвач е 170 километра. Автомобилът идва с променено контролно табло с нови инструченти, изобразяващи информация относно състоянието на батерията, оставащият пробег в километри и други.