Жребият за осминафинала в турнира за Купата на България по волейбол при мъжете ще бъде теглен на 2-и март. Точно в 11.00 часа в залата за пресконференции ще започне определянето на двойките за следващия кръг.

Както е вече известно, от този етап се включват и тимовете от Супер лига. На жребия са поканени да присъстват представители на клубовете, както и медиите.

В същия ден, но в следобедните часове, ще се изиграят другите две срещи от 2-ия кръг в турнира между „Хайстер Волей ЛТУ” – „Виктория Волей” и „Тетевен Волей” – „Ботев” (Луковит), които реално ще знаят предварително на кой ще домакинстват в следващия кръг. Сигурните за осминафинала освен 12-те от Супер лига са още – „Дунав” (Рс), отстранил „Родопа” (См) и „Миньор” (Пк), който се класира като „щастливия седми”. По наредба, 16-те отбора ще бъдат разпределени в две урни, като в Първата ще са класиралите се до 8-о място от есенния полусезон в Супер лига, а във Втората са тези от 9-о до 12-о, както и спечелилите във 2-ия кръг. Отборите от Първа урна ще гостуват на отборите от втора урна в един мач.