И бесарабският българин Володимир Дубовой (60 кг) получи разрешение от Международната федерация по борба (ФИЛА) да се състезава за България на турнира „Дан Колов“ в Бургас. Преди това позволение взе неговият колега в свободния стил Леонид Базан (66 кг).
Освен в Бургас двамата ще имат право да се състезават за страната ни и на европейското в Дортмунд (Германия) в края на март, ако спечелят титулярното място в категориите си.

Схватките на „Дан Колов“ и „Никола Петров“ започват утре, 25 февруари, от 9 часа в зала „Младост“. По-късно днес е жребият за първите категории, като съперниците си ще узнаят бронзовият олимпийски медалист в свободния стил Радослав Великов (55 кг) и Леонид Базан (66), както и албанецът с наш паспорт в класическия стил Елис Гури (96).
Също утре са схватките в кат. до 74 кг на класическата борба, както и при жените в кат. до 51 кг, 59 кг и 63 кг.

За турнирите дойдоха силите в борбата – САЩ, Русия, Япония, Корея, Азербайджан, Турция, Грузия, а екзотиха ще внесат състезателите от Хондурас и Тунис.

За турнирите днес пристигна и президентът на Международната федерация по борба (ФИЛА) Рафаел Мартинети (Швейцария), който ще остане у нас до неделя.