Volkswagen разпространи нова информация за обновената версия на компактния си всъдеход Tiguan, който ще дебютира на салона в Женева (3-13 март). След повече от 570 000 реализирани представителя, по-малкият брат на Touareg, обещава да предложи на потребителите стилизиран дизайн в познатите две екстериорни изпълнения- Track & Style и Sport & Style, редица нови технологични нововъведения, три нови задвижващи агрегата и цена, напълно сравнима с тази на все още актуалната си версия.

В екипировката на освеженият Volkswagen Tiguan, който ще бъде лансиран на европейския пазар през август, ще могат да бъдат включени адаптивни предни светлини, система за предупреждаване при неволно пресичане на осевата линия и други.

Три от наличните седем двигателя за обновената версия на Tiguan са нови за модела. Четирите бензинови TSI задвижващи агрегата обещават максимални мощности от 122 до 210 конски сили, а трите дизелови покриват диапазона от 110 до 170 конски сили. Освежената версия на кросовъра ще може да бъде оборудвана и с роботизирина седемстепенна предавателна кутия.