Във връзка с появили се публикации и изявления в медиите от представители на МВР по отношение часа и мястото за провеждане на срещата за първенство на „А“ ФГ  от 16-ти кръг между отборите на „Левски“ и „ЦСКА“, Спортно-техническата комисия при БФС и Направление „Спортно-техническо“ информират спортната общественост за следното:

 1. Началният час за провеждане на срещата е определена от телевизия bTV action, която има правата да излъчва директно срещата. Предложението за промяна на началния час и провеждането на срещата по-рано категорично не се прие от телевизията, съобразено с програмната им схема.

 2. Във въпросната среща домакин е отборът на „Левски“ /София/. От тяхна страна официално се заяви, че те искат изиграването на срещата да стане на стадион „Георги Аспарухов“. Предложението от БФС към „Левски“ /София/ да се съгласят да играят срещата на Национален стадион „Васил Левски“ ни беше отказано.

 3.Следва да се има предвид, че през есенния полусезон поради забрана за ползване на стадион „Българска армия“, домакинските срещи на „ЦСКА“ се провеждаха на Национален стадион „Васил Левски“. Поради тази причина срещата „ЦСКА“ – „Левски“ се проведе там.

 4.Към момента не съществува споразумение между „Левски“ и „ЦСКА“ за изиграване на срещите помежду им на Национален стадион „Васил Левски“, каквото е имало през последните години.

 Предвид изложеното считаме, че отправените критики към Български футболен съюз за часа и мястото за провеждане на срещата „Левски“ – „ЦСКА“ са неоснователни.