1 287 лева бяха събрани на благотворителния спортен търг в рамките на кампанията „Да протегнем на Алекс ръка!“.
В продължение на една седмица феновете им имаха възможността да наддават за лични предмети на девет мегазвезди на българския спорт – Станка Златева, Екатерина Дафовска, Таня Богомилова, Невяна Митева, Симона Пейчева, Веселин Топалов, Григор Димитров, Матей Казийски и Детелин Далаклиев.
В търга се включиха стотици техни фенове от цялата страна, а в последните минути наддаванията бяха ожесточени и офертите постъпваха през няколко секунди. За най-много средства – 460 лева, бе продаден шахът на Веселин Топалов.  Той стана собственост на Лъчезар Цоцорков от Панагюрище.
Три предмета – бухалки на Симона Пейчева, плувна шапка на Таня Богомилова и екип на Матей Казийски, на обща стойност 400 лева закупи Александър Георгиев от фирма „Опус Адвъртайзинг“ от София. В търга се включи и главният редактор на вестник „БудилникЪ“ в Лондон Галин Люцканов, който стана собственик на гащетата на Детелин Далаклиев.
Търгът с лични предмети на деветимата спортисти бе организиран и проведен от собственика на „Център спорт“ Руслан Йорданов. Към момента за лечението на 4-годишната Александра Маркова в Израел са набрани около 16 800 лева.
Банковата сметка на Алекс е: BAN сметка: BG29UNCR70001502098286, BIC: UNCRBGSF, в евро BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк – клон Добрич.