Благотворителният мач в подкрепа възстановяването на петкратния републикански шампион по джудо и многократен по самбо Георги Огнянов – Макарона влезе в официалната програма на тазгодишното издание на Финалната осмица на турнира за Купа „България – Леденика“. Както е известно с цел да бъде подпомогната със средства рехабилитацията на спортиста ще играят сборни тимове на журналистите и националният отбор от 80-те и 90-те години на миналия век.

Заради промяната на датите на надпреварата за 11-14 март, вместо 10-13-и същия месец, срещата ще се състои на 13 март, неделя от 15,45 часа в столичната зала „Универсиада“ и ще предшества мача за третото място, който ще започне в 18,00.

Тазгодишният мач ще бъде продължение на изиграния двубой между журналисти и БФБаскетбол през март 2010 година в Ямбол, но този път акцентът ще бъде върху благотворителността.

Постъпленията от билети от съботния ден ще отидат за възстановяването и адекватното лечение на спортиста. Цената на пропуските ще бъде 5 лева, като с тях ще може да бъде наблюдаван както благотворителният мач, така и малкият финал от надпреварата.

Георги Огнянов – Макарона е петкратен републикански шампион по джудо и многократен по самбо, състезател и студент в НСА „Васил Левски“. Георги получи тежка травма на Световното първенство за студенти по самбо в Чехия (22-24 октомври 2010 година). Диагнозата на спортиста е строшен 5-и и спукан 6-и шиен прешлен.

В СЛУЧАЙ, ЧЕ ИМАТЕ ЖЕЛАНИЕ И/ИЛИ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОМОГНЕТЕ СЪС СРЕДСТВА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ГЕОРГИ ОГНЯНОВ, ИЗПОЛЗВАЙТЕ СЛЕДНАТА БАНКОВА СМЕТКА:

Банка: ОББ АД
Номер на сметка: BG 96 UBBS 80021027781430
BIC CODE: UBBS BGSF
Титуляр на сметката: MАРИЯ ОГНЯНОВА