Citroen разпространи подробности за новата лимитирана серия SERIE NOIRE на моделите DS3 и C5. И двата автомобила идват с редица уникални дизайн решения, които правят изключителон успешните модели на френската марка още по-привлекателни.

Citroen DS3 SERIE NOIRE идва с матово черен екстериор, седемнадесетцолови черни джанти, хромирани акценти по капаците на външните огледала и надлъжните предпазни ленти и други. В новата лимитирана серия ще бъдат включени само 750 автомобила, всеки един от които ще разполага с кожен салон, специални лъскави черни апликации по въздушните отвори, дръжките на вратите и скоростния лост, навигационна система и HiFi аудиосистема.

На цена от 24 750 евро, Citroen DS3 SERIE NOIRE ще се предлага с двигатели THP 150 и HDi 110.

Екстериорът на Citroen C5 SERIE NOIRE също е решен в матов черен цвят, автомобилът идва с деветнадесетцолови джанти, хромирани капаци на външните огледала, кожена тапицерия и други. В лимитираната серия ще бъде включена и версията комби на луксозния френски превозвач, като клиентите ще могат да избират и между задвижващи агрегати HDi 200 DPFS и V6 HDi 240 DPFS, в комбинация с шестстепенна автоматична предавателна кутия.