Първият автомобил, който демонстрира част от новите дизайн и технологични въведения, които можем да очакваме от Mazda през следващите месеци и години, е дебютиращата на салона в Женева концептуална разработка MINAGI.

В новата концепция е използвана новата SKYACTIV технология, в това число задвижващ агрегат, окачване и дори изцяло новата дизайн посока KODO. Въпреки че е концептуална разработка, кросовърът MINAGI е предшественик на сериен модел, и “носи” в себе си стилистични решения, които ще видим в няколко от бъдещите нови продукти на марката.

Подобно на стилното дизайн решение на екстериора, във вътрешността на MINAGI отриваме изключително сериозно внимание към детайлите, ориентиран към водача кокпит с футуристични дизайн решения и контролни инструменти.

На щанда на Mazda в Женева ще се състои и европейската премиера на концептуалната разработка SHINARI, и ще бъдат демонстрирани бензиновият SKYACTIV-G двигател, SKYACTIV-D дизелов агрегат, автоматичната предавателна кутия SKYACTIV-Drive, механичната трансмисия SKYACTIV-MT и моделите Mazda2, Mazda3, Mazda5, Mazda6, Mazda MX-5, Mazda CX-7 и Mazda BT-50.