По време на международното изложение в Женева, което започна през миналата седмица, Peugeot стартира продажбите на серията 3008 HYbrid4 Limited Edition, в която ще бъдат включени само 300 автомобила. Уникалният по рода си многофункционален превозвач с пълно хибридно задвижване се предлага в Германия, Австрия, Белгия, Испания, Франция, Италия, Люксембург, Холандия, Португалия, Великобритания и Швейцария, като цената му за родния пазар е 41 500 евро.

Peugeot 3008 Hybrid4 разполага с двулитров дизелов двигател с максимална мощност от 163 конски сили и електромотор с още 37 конски сили. Максималният въртящ момент на ДВГ-то е 300 Нм (за предните колела), а този на електрическия мотор е 200 Нм (за задните колела).

Всички предимства на хибридната задвижваща система на четирите колела са комбинирани с наистина впечатляващи горивни и екологични резултати, които са факт не е и без помощта на второто поколение на автоматичната система Stop & Start, роботизираната шестстепенна предавателна кутия и системата за регенериране на енергия. Средният разход на гориво е 3.8 литра на 100 километра, а емисиите СО2 са едва 99 грама на километър.

Водачът на Peugeot 3008 Hybrid4 има възможност да избира между четири режима на работа на хибридната задвижваща система. Първият от тях е Auto, вторият е ZEV (Zero Emission Vehicle)- чист електрически, третият е 4WD (комбиниран), а последният е Sport.

Бъдещите собственици на Peugeot 3008 HYbrid4 Limited Edition ще могат да разчитат на уникални за серията стилистични решения, които могат да бъдат открити както по екстериора- допълнителни хромирани апликации, перлено бяло цветово решения, така и в интериора на автомобила- двуцветен кожен салон, кожена тапицерия на предното табло, специален волан с алуминиеви подложки за палците.