Mitsubishi Motors Corporation (MMC) обяви, че ще достави 507 представителя на Mitsubishi i-MiEV на естонското правителство, които ще бъдат използвани от местните власти в областта на социалното подпомагане. От автомобилния производител коментират, че това е най- голямата поръчка, която е правена някога за електрическия модел от появата му на пазара.

Продажбите на Mitsubishi i-MiEV стартираха през юли 2009 година, като основният приоритет попадна върху компаниите с големи автомобилни паркове, държавни учреждения и правителствени организации. През април миналата година, електромобилът беше пуснат в продажба към частни клиенти. Първоначално моделът беше достъпен за клиенти в Япония, след което стана достояние и на тези в Австралия и Европа, а през есента на тази година ще бъде лансиран и в Канада и Съединените Американски Щати.

Компактният i-MiEV вече е наличен в Австрия, Белгия, Дания, Франция, Германия, Ирландия, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Испания, Швеция, Швейцария и Великобритания.

Европейската версия на Mitsubishi i-MiEV обещава свободен пробег от около 150 км (при европейския стандарт NEDC*2) с едно зареждане на батериите. В сравнение с версията, предназначена за японския пазар, европейската идва с изцяло нови предна и задна броня, допълнително обезопасително оборудване, в това число и електронна стабилизираща програма, променена трансмисия, ново предно табло и други.