Пресконференция по повод предстоящия благотворителен баскетболен мач в подкрепа на петкратния шампион по джудо и многократен по самбо Георги Огнянов, която ще се проведе в четвъртък, 10 март от 12,00 часа в Пресклуб „България“ на Националния стадион „Васил Левски“. В нея ше участват организаторите на събитието от страна на журналистическата гилдия, изпълнителният директор на БФБаскетбол Георги Глушков, както и приятелката на Георги Огнянов – Десислава Берберова, която е неотлъчно е до него след тежката контузия в края на октомври 2010 година.

Припомняме, че спортистът получи тежка контузия по време на Световното студентско първенство в края на октомври 2010 година в Чехия. Диагнозата на българина е счупен пети шиен прешлен и спукан шести на гръбначния стълб. Вече няколко месеца Георги Огнянов е тотално забравен от институциите, като единствената възможност да бъде възстановен напълно е да се подложи на лечение в спинален център в чужбина. Подобна клиника в България няма, а спортистът и неговото семейство са се спрели на медицинско заведение в Чехия, където Огнянов трябва да престои минимум 6 месеца. Към набраните до момента средства на спортиста са необходими още 50 000 лева, за да бъде гарантиран посоченият период.

В СЛУЧАЙ, ЧЕ ИМАТЕ ЖЕЛАНИЕ И/ИЛИ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОМОГНЕТЕ СЪС СРЕДСТВА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ГЕОРГИ ОГНЯНОВ, ИЗПОЛЗВАЙТЕ СЛЕДНАТА БАНКОВА СМЕТКА:

Банка: ОББ АД

Номер на сметка: BG 96 UBBS 80021027781430

BIC CODE: UBBS BGSF

Титуляр на сметката: MАРИЯ ОГНЯНОВА