На 13.03.2011г. от 10:00ч. на картинг писта „Варна”
 ще се проведе Любителско автомобило състезание. Познатото за феновете на моторните спортове Италианско преследване и дрифт шоу отново намериха място в календара на картинг писта „Варна”

Това е тип състезание, при което от две различни точки на пистата тръгват едновременно в една и съща посока два автомобила. Те не се преследват един друг, а гонят времето, за което ще приключат обиколката си. По-бързият елиминира по-бавния. Стартът и финалът за единия представляват едно и също място на пистата, а стартът и финалът за другия участник в двойката е друга точка от пистата. Реално двете коли не се засичат никъде

Участващите автомобили за разделени в два класа:

  • клас А (автомобили с обем на двигателя до 1600 куб.см.)
  • клас Б (автомобили с обем на двигателя над 1600 куб.см.)
  •  

Регламентът на състезанието се състои от квалификации, полуфинал и финал с директни елиминация. След състезанието като по традиция участниците ще поздравят публиката с дрифт шоу

До момента записаните автомобили са около 30. Преобладаващата  марка в малкия клас е ВАЗ, а в големия БМВ. Таксата за вход е 3лв.

„Италианско преследване 2011” е и събитието на което Тодор Славов ще изтегли печелившите трима души, които ще имат възможността безплатно да участват в специалния курс по майсторско управление на автомобил организиран от Тодор Славов и „Булбет Рали Тийм” 

Състезанието на 13.03.2011 ще бъде единственото за 2011г. На картинг писта „Варна”. С началото на сезон 2011 посетителите на картинг писта „Варна” ще имат възможността да пилотират най-новото поколение любителски картинги – Sodi GT5.  Атрактивен дизайн, идеална ергономичност и равномерно разпределение на тежестта са само част от предимствата на този клас картове.