McLaren Group и екипът на CRS Racing съобщиха, че състезателната версия на MP4-12C– McLaren MP4-12C GT3, е преминала успешно първите си тестове на изпитателната писта MIRA и на Силвърстоун във Великобритания.

От McLaren Group споделят, че за март и април са предвидени още редица изпитания за състезателния автомобил, които ще бъдат осъществени на няколко различни, хомологирани от FIA писти в Европа. От следващата година, McLaren Automotive и CRS Racing ще доставят и сервизират ограничен брой представители на McLaren MP4-12C GT3.

McLaren MP4-12C GT3 разполага с 3.8 литров, V8 задвижващ агрегат (същият, като при “серийната” версия на модела), но инженерите на компанията са нанесли редица промени, за да оптимизират работата му за състезателната писта. Специално за бегачката е разработена и уникална система за превключване на предавките с пера от волана. Добавени са ново електронно табло, нова спирачна антиблокираща система от Bosch, състезателни спирачни апарати и дискове, както и цялостно аеродинамично решение за екстериора.

http://www.youtube.com/watch?v=ZO7hSvcaQ2E