Едновременно с амбициозния си спортен модел FT-86-II, Toyota показа в Женева, цяла серия хибридни и един напълно електрически автомобил. Най-голям интерес предизвиква изцяло новият Yaris, който демонстрира нов силов агрегат HSD (Hybrid Synergy Drive). Градският компактен автомобил на марката е получил аналогична уредба като на бестселъра на Toyota Prius, включваща 100 кончета бензинов мотор 1,8 литра и 80 к.с. електродвигател.

Другият член на новото екологично семейство на Toyota използва същият мотор – 7-местният компактен ван Pruis+. Колата е с увеличено междуосие спрямо това на Pruis, по-висока е и има трети ред седалки, предназначени за деца.

Третата новост на японския щанд беше напълно електрическият модел IQ EV, снабден със сериозен електромотор 64 к.с. и акумулатор, позволяващ с едно зареждане изминаването на 105 км. Колата може да се зареди с ток до 80% на акумулатора само за 15 минути, но за целта е необходимо специално зарядно устройство. IQ EV се ускорява от място до 100 км/ч за 14 секунди, а максималната му скорост е 125 км/ч.

Последният нов член на семейството всъщност е и първият – хибридният Prius, но с добавена възможност за дозареждане на акумулатора и от домашната елмрежа по схемата Plug-in.

Всъщност хибридното семейство на Toyota не се изчерпва само с автомобилите, носещи нейната марка, а е доста по-голямо, ако се има предвид и луксозната й марка Lexus. В Женева от нея беше показан нов хибриден модел – комбито CT 200h с разход на гориво 3,8 л на 100 км път и отделяни вредности от 87 грама СО2 на км.