На картинг писта „Варна” се проведе първото за 2011 любителско автомобилно състезание тип Италианско преследване.  Слънчевото и топло време позволи на над 1000 зрители да наблюдават гонките между 44-те участващите пилоти от Варна, Шумен, Провадия и Габрово. В клас „А” – автомобили с обем на двигателя до 1600 куб.см. след 3 квалификационни обиколки за полуфинал се класираха четири марки  – “ВАЗ” – управляван от Станислав Владимиров, “Хонда CRX”  с пилот Живко Неделчев, “Пежо 106” представено от Свилен Славов  и “Ситроен Саксо” водено от Радостин Кючуков. Във втория полуфинал 29 стотни разлика не позволиха на Свилен Славов да се класира за финал. Опитът на Станислав Владимиров във финалната серия оказа влияние върху поведението му на трасето и го класира на първото място на почетната стълбичка. Втори остана Радослав Кючуков, а трети се нареди Живко Неделчев.

Живко бе един и от финалистите в гонките в клас „Б”. След продължителните квалификации на 31 участника, Красимир Стефанов, Боян Безус, Станимир Стоянов и Живко Неделчев продължиха в полуфиналните серии. След много развностойни гонки титлата за пореден път отиде в ръцете на Красимир Стефанов с “БМВ”, пилотът регистрирал и най-доброто време за състезанието: 02:58.75. Втори се класира Станимир Стоянов със “Ситроен Саксо”, а трети остана Живко Неделчев със “Субару Импреза”. Непосредствено преди награждаването се изтегли томболата за безплатно участие в школа за майсторско пилотиране организирана от „Булбет Рали тийм”. Трима бяха печелившите, които съвсем скоро ще могат да се учат от класиралият се трети в световния рали шампионат JWRC – Тодор Славов.

Естествено след награждаването се състоя и Дрифт шоу, с което участниците поздравиха публиката.

Автомобилното състезание бе първото мероприятие на картинг писта „Варна” за 2011г. Сезонът на пистата ще бъде открит на 27.03.2011, когато ще се презентират и новите картинги, с които пистата ще се оборудва следващата седмица – „Sodi kart GT5”.