В гр.Пловдив се проведе дьржавното пьрвенство по плуване за деца родени 1999г.

     В надпреварата по сините коридори взеха участие 220 деца от 31 клуба в страната.Момчетата на КПС „Торпедо „ плуваха страхотно и за малко не успяха да се качьт на почетната стьлбичка в отборното класиране.Те останаха 4-ти с 190 точки.

      Най-добре се представи Йоан Господинов, който взе бронзов медал в дисциплината 200м.сьчетано, а на 200м.бруст остана 7-ми. На 100 м. делфин Никола Николов завьрши 4-ти. Александьр Николов се класира най-добре на 200 м.сьчетано-6-то място, Михайл Денев завьрши 8-ми на 200м.грьб.ези четирима сьстезатели бяха на едно пипане от бронзовите медали в свободната щафета. Много добре плуваха и сьстезателите с по-малко опит:Добромир Вьлчев се класира на 11-то място на 200м.св.стил,Мартин Тодоров и Даниел Кондов са 15 и 16-ти в дисциплината 200м.бруст.Стефан Константинов си подобри значително постиженията и доказа,че в бьдеще ще се разчита на него.Алекс Кондов не успя да реализира вьзможностите си заради прекарания на скоро грип.

      При момичетата най-добре се представи Кети Стоянова -9-то място на 100м.бруст и 10-то на 50м.грьб, Соня Платникова е 14-та на 200м.грьб. Деница Добрева-прекарала на скоро грип не успя да покаже реалните си вьзможности. Елица Байчева и Жанет Темелкова бяха новите имена в отбора.Те дадоха сериозна заявка за добро представяне в летния шампионат. Момичетата се класираха 17-ти в отборната надпревара.

     В комплексното класиране отбора на КПС „Торпедо „ се класира най-напред от Варненските клубове – 9-то място.Следващата седмица отново в града под Тепетата е надпреварат при младшата вьзраст.