Стартът на Intercontinental Le Mans Cup 2011 ще бъде даден във Флорида, на тазгодишното издание на 12 Часа на Себринг. Носителят на титлата за 2010, Team Peugeot Total, ще участва с два нови Peugeot 908, които ще имат своята официална премиера. Номер 7 ще бъде пилотиран от победителите от миналата година Антъни Дейвидсън, Александер Вюрц и Марк Жене, а номер 8 е поверен на Франк Монтани, Стефан Саразен и Педро Лами.

Трупане на опит
След първото си излизане на пътя на 27 юли 2010 и представянето пред пресата и публиката на 3 февруари, Peugeot 908 ще направи и първото си състезание в Себринг (САЩ) на 19 март.
Двигателят на автомобила е V8 HDi FAP турбо дизел с обем 3,7 литра и мощност 550 к.с., последно поколение Peugeot Sport. 908 ще бъде един от малкото LMP1 (Le Mans Prototypes), които се представят в конфигурацията на правилника 2011.
Както бе предвидено в календара и техническата прогама, в Себринг ще участват два Peugeot 908.

“Основната ни цел в САЩ е да натрупаме опит, подчертава Бурно Фамен, технически директор на Peugeot Sport. 908 e 100% нов автомобил и като всеки нов модел има нужда от много работа, за да стане, освен всичко друго, и много надежден. Следваме плана си с надеждата да достигнем финала на тези 12 часа, като натрупаме километри и ценна информация. От друга страна, имаме нужда да опознаем колата. Правим това по време на частните изпитания, но имаме нужда да я видим в реално състезание. Имаме още много да учим както по отношение на техниката, така и на човешкия фактор“.

Сложно състезание
12 часа на Себринг се очертава тежко състезание, тъй като са регистрирани 56 участника. „Себринг е специфичен манш, в който винаги се случват много неща, казва от своя страна Оливие Кеснел, директор на Peugeot Sport. Toва е американско състезание с много неутрализации, правила, различни от тези на Льо Ман именно по отношение на влизането в бокса. В един момент всичко може да се обърне. Точно поради това, то е чудесно упражнение за целия екип от пилоти, механици, инженери, чиято задача е да повишат подготовката си в понякога екстремални условия. Трябва да сме готови за 24 часа на Льо Ман, следейки внимателно шампионата“.

Победител в шампионата за издръжливост ILMC и в Себринг 2010, Team Peugeot Total ще участва във всички състезания от календара 2011, който включва 7 манша и кулминацията Льо Ман. „Най-важна за нас е победата през юни, казва Оливие Кеснел, но разбира се, ако нямаме особени спортни или технически трудности в Себринг, резултатът може да бъде много добър.“

Два елитни екипажа
С номер 7, който ще се познава по сините огледала, ще стартира екипажът-победител в 12 часа на Себринг миналата година : Антъни Дейвидсън, Александер Вюрц и Марк Жене, Марк има задача да квалифицира автомобила, а Александер Вюрц ще стартира в състезанието.

Номер 8, с бели огледала, ще бъде пилотиран от Франк Монтани, Стефан Саразен и Педро Лами, като квалификациите са поверени на Стефан Саразен, а стартът на Франк Монтани.