Девет дни след началото на продажбите на лимитираната серия Peugeot 3008 HYbrid4 Limited Edition по време на салона в Женева, от компанията съобщиха, че всичките й 300 представителя са разпродадени. От френската марка коментират, че голям брой желаещи са останали разочаровани, но за тяхно успокоение уверява, че доставките на “стандартната” версия на хибрида ще започнат буквално след няколко седмици- през лятото.

Уникалният по рода си многофункционален превозвач с пълно хибридно задвижване беше наличен за закупуване в Германия, Австрия, Белгия, Испания, Франция, Италия, Люксембург, Холандия, Португалия, Великобритания и Швейцария, като цената му за родния пазар бе определена на 41 500 евро.

Peugeot 3008 Hybrid4 разполага с двулитров дизелов задвижващ агрегат с максимална мощност от 163 конски сили и електромотор с още 37 конски сили. Максималният въртящ момент на двигателя е 300 Нм (за предните колела), а този на електрическия мотор е 200 Нм (за задните колела).

Всички предимства на хибридната задвижваща система на четирите колела са комбинирани с наистина впечатляващи горивни и екологични резултати, които са факт не е и без помощта на второто поколение на автоматичната система Stop & Start, роботизираната шестстепенна предавателна кутия и системата за регенериране на енергия. Средният разход на гориво е 3.8 литра на 100 километра, а емисиите СО2 са едва 99 грама на километър.

Водачът на Peugeot 3008 Hybrid4 има възможност да избира между четири режима на работа на хибридната задвижваща система. Първият от тях е Auto, вторият е ZEV (Zero Emission Vehicle)- чист електрически, третият е 4WD (комбиниран), а последният е Sport.