SsangYong Motor Company (SYMC) обяви, че вчера индийският гигант Mahindra & Mahindra Ltd. (M&M) е финализирал сделката по придобиването на основния пакет й пакет акции. Според двете компании, това поставя началото на едно ново и изключително обещаващо сътрудничество, което ще засили позициите и на двете фирми.

Следващите стъпки пред новия стратегически алианс ще бъде глобалното популяризиране и на двете компании, замистването на технологии и платформи, разработката на нови автомобили и бизнес стратегии, както и стартирането на процес по лансирането на Rexton и Korando-C на индийския пазар.

Групата Mahindra е една от най-мощните в световен мащаб. Компанията се занимава с автомобилен и мотоциклетен бизнес, консултантски услуги, военна промишленост, финансови и застрахователни дейности, логистика, стоманодобив и наистина още много други. За Mahindra работят над 112 000 човека, позиционирани в 79 държави. През миналата година групата беше включена в класациите Forbes Asian Fab 50 и Credit Suisse Great Brands of Tomorrow.