От Леонид Селиктар (@lseliktar)

Почитателите на продукцията на Citroen знаят какво направи С4 при появата си преди няколко години. Той въведе редица новости в сегмента си и демонстрира качества, които малцина от директните му конкуренти бяха в състояние да предложат. За изключително кратко време той спечели сърцата на феновете на марката, а и тези на редица “чужди” последователи, със своята нестандартна кормилна конзола, централно разположеният полупрозрачен информационен дисплей, свободата и функционалността на интериора си.

Лично на мен, вече старата С4-ка няма да ми липсва. Защото новата е тук. А тя е в пъти по-добра от и без това впечатляващата си оригинална версия. Може би единственото, от което ще бъдем ощетени в резултат на появата на новото С4, са впечатляващите “роботизирани” реклами.
Новото поколение на Citroen C4 е толкова ново, че няма един елемент от автомобила, който да може да бъде асоцииран по какъвто и да било начин с такъв от старата генерация. ВСИЧКО е ново, ВСИЧКО е с минимум две степени по-добра изработка, а използваните материали, цветове и дизайн похвати са взети от далеч по-луксозен автомобил.

Основното достойнство на новата С4-ка е това, че тя следва изискванията на пазара. Не се опитва да налага нови тенденции, не принуждава клиента да се нагажда към стил или функционалност. Тя предлага цялостно ергономично решение, което смея да твърдя, че е в състояние да се хареса на всеки. На всичко отгоре, го прави със стил и сериозна доза лукс.

Виж: http://www.youtube.com/watch?v=4RBHr7SkBV0 

http://www.youtube.com/watch?v=w-8Bv6Ahypw