Европейското спортното подразделение на Honda- MUGEN Euro, обяви че разработва специална версия на хибридния модел CR-Z, който според изявлението на фирмата ще има характерното за представителите от Type R серията на автомобилния производител.

Специалната версия MUGEN на Honda CR-Z ще бъде представена за първи път по време на тазгодишното издание на Goodwood Festival of Speed, което ще се проведе през юли. От спортното подразделение обещават подобрения както по двигателя с вътрешно горене- 1.5-литров i-VTEC, така и по задвижващата система Honda IMA, като крайният резултат ще бъде увеличена мощност и въртящ момент, и оптимизиран разход на гориво.

Доработената от MUGEN Honda CR-Z ще разполага със специални аеродинамичен пакет, изпускателна и питателна система, уникални спирачна система и окачване, конструкционни елементи направени от въглеродни нишки (в това число преден капак), спортни алуминиеви джанти, и други.

За съжаление, от официалното изявление на Honda става ясно, че CR-Z MUGEN ще бъде единствено прототип, който не се предвижда да бъде произвеждан… дори в лимитирана серия.