Самият Витали Кличко е убеден в победата.
“Уважавам изключително много своя съперник. Той е добър и силен боксьор, но няма много опит. Боксирал съм се срещу много силни мъже, но не и срещу олимпийски шампион. Очаквам интересна и напрегната игра”, казва Кличко.

Двамата ще се боксират за титлата в тежка категория на Световния боксов съвет. Предстоящият мач е едно от най-очакваните и значими събития за бокса тази година! 

Одланиер Солис ще се бие с Виталий Кличко за титлата в тежката на WBC, след като победи Рей Остин с дисквалификация. Двубоят се игра в Маями. Така Солис остава непобеден и вече натрупа 17 успеха. Остин бе дисквалифициран от съдиите в десетия рунд. Причината за това е, че Рей държеше Солис в продължение на една минута, за да избегне серия от удари. Солис заяви след победата си, че е уверен във възможностите си. Също, че притежава много добри умения.

“ Не отивам като обречен срещу Кличко. Всеки си има слаби и силни страни. Аз трябва да използвам своите плюсове срещу неговите минуси.“

Настоящият шампион от Украйна не е имал загуба на ринга от 2003. Никой от съперниците му досега не е успял да открие слабото място на неговата защита. Витали, наричан още “Железния юмрук”, никога не е бил нокаутиран. Три пъти е бил шампион в тежка категория. Двете поражения в архива му звучат почти нелепо.

Кличко не се е срещал досега с опонент като Солис. Кубинецът може да се похвали с блестяща аматьорска кариера. За седем години печели четири златни медала на различни боксови турнири.