BRABUS доказа за пореден път, че неслучайно е една от на известните и любими на потребителите тунинг- компании. Днес от фирмата разпространиха информация за първата в света мултимедийна автомобилна система, използваща iPad 2 на Apple- iBusiness 2.0.

С помощта на таблета, намиращите се на задните седалки пътници могат да управляват изцяло функционалността на системата, както и да се насладят на тоталната свобода, която предоставя директният достъп до интернет. От BRABUS са разработили и специално приложение за iPad 2, с помощта на което се синхронизира управлението на информационната система COMAND на Mercedes S-Class.

Автомобилът, който може да се похвали с дебютна интеграция на iBusiness 2.0 е BRABUS 800, който сам по себе си е най-бързият мобилен офис в света. Дванадесетцилиндровият турбоагрегат на автомобила гарантира максимална мощност от 800 конски сили и максимален въртящ момент от 1420 Нм. Флагманът е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 3.9 секунди, а максималната скорост на движение е електронно ограничена на … 350 км/ч.

От BRABUS коментират, че пакетът iBusiness 2.0 може да бъде интегриран безпроблемно във всеки един представител на актуалното поколение Mercedes S-class.