Много драба имаше в дербито на 13-я кръг в мъжкото хандбално първенство между отборите на Спартак/Вн/ и Шумен.

Краен резултат в мача 28-29 за Шумен.

Гостите от Шумен започнаха в състав: Хаджиев, С.Начев, Г.Христов,Н.Карастоянов, М.пенев, С. Иванов и А.Димитров. Тимът на домакините започна в следния стартов състав:А.Арифов, И.Димитров, П.Рачев, Я.Александров, Ч.Чернев, Н.Миленов и Й.Михайлов.

Двата отбора, които са лидери в подреждането показаха качествен мач с много емоция. Почти през цялото време гостите водеха в резултата, но домакините успяваха да стопят разликата до 2 гола и интригата се връщаше. Карастоянов направи фантастичен мач за шуменския тим. На практика той бе основното оръжие на гостите в тази среща. Добавям и отличната стрелба на Стефанов, което се оказа основния коз на Шумен в мача. Домакините бяха добри в атака и често успяваха да изненадат съперника. Рачев и Данчо Михайлов са с основен принос за домакините. Реферите Радев/Добрев на няколко пъти оставяха двата тима с човек по-малко, но въпреки това „битка” на терена имаше. На няколко пъти Пенко Златев, наставник на Спартак с основание имаше претенции към реферите за неотсъдени ситуации в полза на домакините. В 18-та минута на второто полувреме резултатът бе намален от Спартак само на гол разлика 24-25. До края на мача двамата рефери буквално се „гавреха” с тима на домакините. Пет минути преди края се опитаха да остранят и наставника на варненци от резервната скамейка. На няколко пъти Пенко Златев се обърна къд съдиите с репликата „Моля ви, оставете ни да играем”. Явно това не се получи. Варненци надиграваха състава на Шумен в края на мача, но нещата не се обърнаха в тяхна полза. Четири минути преди края на срещата бе показан червен картон на Чавдар Чернев.мачът завърши със скандал благодарение на многото глупости сътворени от съдиите Иван Радев и Никола Добрев.

Голмайстор за гостите стана карастоянов с 11 попадения, а за варненцип8 гола отбеляза Михайлов. Незаслужена загуба за Спартак/Вн/.