Най- новата рожба на BMW M GmbH- 1 Series M Coupe, ще бъде използвана, като кола за сигурност в едно от най-динамичните състезания в света- мотоциклетният шампионат MotoGP.

Специалната MotoGP версия на BMW 1 Series M Coupe идва с редица нововъведения, свързани с естеството на функцията, която изпълнява на състезателната писта. Предният капак на суперспортния автомобил е направен от въглеродни нишки, страничните и задното стъкло са поликарбонатни, монтиран е ролбар (обезопасителна тръбна решетка, обхващаща интериора), премахнати са задните седалки, а предните са състезателни с шестточкови предпазни колани. Окачването на колата е оптимизирано за състезателната писта, сменени са и спирачните апарати и дискове, добавена е специална светлинна система и други.

От BMW M GmbH коментират, че единствените два основни елемента на BMW 1 Series M Coupe, които са останали непроменени в сравнение със “серийната” версия на суперспортния автомобила, са неговият задвижващ агрегат (шестцилиндров турбо с 340 консик сили) и предавателната кутия.