Новата Fiesta е най-продаваният автомобил в България, а Ford заема втора позиция у нас с 1717 реализирани автомобила и пазарен дял от 9.12%, според данните на ААП. В кризисната 2010-а Ford повиши пазарния си дял, без да фокусира комуникационната си и търговска политика върху високи отстъпки, които вредят на имиджа на марката и подкопават основите на устойчивия бизнес и качественото обслужване. Освен лидерството в B-сегмента (Fiesta, Fusion), причина за безспорния успех е и запазеното, традиционно първо място на лекотоварния Ford Transit в сегмента на мултивановете (MV).

Ford е втората най-продавана марка леки автомобили в Европа за трета поредна година. През 2010 г. марката е пазарен лидер в Ирландия, Великобритания, Дания, Унгария, Турция и е водеща вносна марка в Чехия и Италия. Трите най-продавани модели на марката са Fiesta, Focus и Transit. Fiesta е най-продаваният чуждестранен автомобил в Италия и най-продаваният автомобил за 2010 г. във Великобритания – за втора поредна година. През 2010 г. Ford е продал повече коли в САЩ от всяка друга марка, оставяйки втория в класирането с разлика от 190 807 автомобила след себе си. Общият брой на закупените Ford автомобили в Америка възлиза на 1 756 439, което осигурява на марката ръст от 21.5% спрямо 2009-а г. Класацията на 20-те най-предпочитани от янките модели оглавява F-серията на Ford /пикапи/ с 528 349 продажби.

Настоящият тежък период за автомобилната индустрия се оказа ключов момент в историята на Ford. През 2009-та и 2010-та Ford Motor Company е най-устойчивият автомобилен производител от „Голямата тройка” в САЩ, изкара кризата без държавен заем, успя значително да подобри показателите по продажбите и повиши клиентската си лоялност. През 2010 г. проучването на J.D.Power and Associates показа, че Ford подобрява качеството си по-бързо от останалите нелуксозни марки в автомобилния бранш, като девет поредни години се изкачва на все по-висока позиция, според оценката на потребителите след първите 3 месеца от покупката на нов автомобил.

Новата моделна гама на Ford е с максималните звезди за безопасност на тестовете на Euro NCAP. C-MAX и Grand C-MAX дори постигнаха най-високия резултат за защита при камшичен удар в историята и се отличиха в двете категории – за безопасност на пътниците и защита на децата.

Ford вече 20 години е официално представен у нас от вносителя Мото-Пфое. Отлично развитата търговско-сервизна мрежа обхваща 15 града на България. Благодарение, както на стабилния финансов ресурс, така и на професионалната работа на дилърите и импортьора, Ford е неизменно сред лидерите на пазара.