На снимката: Николай Щерев/дясно/

Носителят на „Златния пояс Дан Колов“ Николай Щерев все пак ще се бори на европейското в Дортмунд (Германия). Националът получи травма по време на преборванията в Банско, но според уверенията на лекарите до дни болката ще отшуми.
В останалите категории управителният съвет на БФ Борба утвърди състава, който бе определен на преборванията.
Така дебът за България в кат. до 66 кг ще направи Леонид Базан, който наскоро получи наш паспорт. Световният шампион Михаил Ганев ще стартира в кат. до 84 кг, само три месеца, след като бе намушкан с нож в габровска дискотека. Останалите в отбора са: Радослав Великов (55 кг), Анатолий Гуйдя (60), Кирил Терзиев (74), Красимир Кочев (96). 

При жените Елина Васева скъса връзки на коляното, така даде шанс на Тайбе Юсеин да се бори в кат. до 63 кг. При 67-килограмовите ще стартира Ралица Иванова, а при тежките до 72 кг Станка Златева ще преследва рекордна 7 европейска титла. Останалите в женския ни отбор са Грациела Драгоева (48 кг) и Мими Христова (55 кг). 

Мъжкият ни състав в свободния стил тръгва за Дортмунд на 27 март, а жените – на 29 март. Дотогава националите ще останат на подготовка в Банско. БФБ