Renault съобщи, че на 9 март е бил произведен представителят с пореден номер 1000 на суперспортното Clio Gordini RS. Юбилейният автомобил, решен в характерното за иконата синьо основно цветово решение с надлъжни бели ивици, бе сглобен по-малко от 12 месеца след началото на производството на колата през май миналата година.

В момента, Clio Gordini RS се предлага в 18 държави в цял свят, а във възроденото семейство на Gordini са включени още Twingo Gordini RS и Twingo Gordini. По време на тазгодишното изложение в Женева беше представено и новото попълнение- Wind Gordini.

Renault Clio Gordini RS разполага с двулитров задвижващ агрегат, генериращ максимална мощност от 203 конски сили и максимален въртящ момент от 215 Нм. Автомобилът е оборудван със спортно окачване, система за безключов достъп до интериора, навигационна система Carminat TomTom®, круз контрол с ограничител на скоростта, автоматични фарове и чистачки, климатична инсталация, отопляеми седалки, електронна стабилизираща програма с възможност за цялостно изключване, допълнително тонирани задни стъкла и други.

От Renault дават възможност за поръчка на Clio Gordini RS и във вариант със по-спортното окачване Cup, а ефективните спирачни характеристики са факт благодарение на разработена съвместно с Brembo система.