ЧЕТИРИТЕ ВАРНЕНСКИ КЛУБА ПО ВОДНА ТОПКА ЗАЕДНО С АРДА-КЪРДЖАЛИ В СБЛЪСЪК ЗА ПЪРВИТЕ ДВЕ МЕСТА В КВАЛИФИКАЦИЯ ОТ ДП ЗА 2011 ГОД. ПРИ МОМЧЕТАТА

 През уйкенда на плувен басейн ”Ал.Алексиев” в комплекс”Приморски” във Варна ще се проведе 1-я квалификационен турнир от Държавното първенство по водна топка за възрастова група”Момчета”/родени през 1997 и 1998 год./ – Група „С”.

Поради липса на свободен график в единствените два закрити басейна в страната, които могат да приемат съзтезания по водна топка – „Диана” в София и „Хр.Ботев” във Враца, за първи път в историята на българската водна топка официален турнир по водна топка ще се проведе на открит басейн още през месец март.

Този прецедент става възможен благодарение на възможностите които предоставя Плувен комплекс”Приморски” във Варна, в който за първа зима от съществуването си безпроблемно функционират едновременно и двата 50 метрови басейна. С две думи – Община-Варна и ОП”Спортни имоти” спасяват календара на БФВТ. Пак още през април в комплекса предстоят и турнирите на възрастовите групи – „Деца”/родени през 1999 год. и по-малки/ и „Девойки”/родени през 1993 год. и по-малки/.

В турнира при „Момчета” ще участват четирите варненски клуба по водна топка – „Ч.Море1948”, „Комодор”, „Аква-спорт” и „Варна” и „Арда2008”-Кърджали”

Като фаворите в турнира се очертават отборите на „Комодор” и „Варна”, които заеха съответно 1-во и 2-ро място на градското първенство, проведено през октомври 2010 год.

Класиралите се на първите две места в групата ще продължат борбата в още два финални турнира в първа шестица от ДП, заедно с първите два отбора в група „А” и „Б”, съответно „Локомотив”-София, „Славия”-София, „Ботев2000”-Враца и „Черноморец”-Бургас. Класиралите се на 3, 4 и 5-то място ще спорят за класиране от 7 до 13-то място в ДП.