Volvo съобщи, че лансираната с новите S60 и V60 интегрирана навигационна система Garmin ще се предлага и като допълнително оборудване за цялата гама на компанията.

Благодарение на специалната си стойка, навигационната система Garmin nuvi 3790, която е тънка по-малко от девет милиметра, може да бъде добавена към предното табло на всеки един от автомобилите Volvo. Стойката е оборудвана и с букса за зареждане, както и с вграден говорител. Специална функция позволява на системата, която може да бъде използвана безпроблемно и извън превозното средство, да запамети паркинг-позицията на автомобила.

Новата навигационна система идва с мултитъч екран, с десет основни команди. Навигацията изобразява по-важните сгради в 3D, а благодарение на синхронизирането й с Traffic Message Channel (TMC) подава информация в реално време за ситуацията на пътя. В паметта на системата са въведени и точки, на които собствениците на автомобилите Volvo могат да получат квалифицирана техническа помощ.

Новата навигационна система се прелага в два варианта- Garmin nuvi 3790, с инсталирани карти на държавите в Европа, САЩ/Канада/Мексико или Русия, а nuvi 3760 идва “чиста” за персонализирано инсталиране на карти.