На снимката:КСЕНИЯ САБО

СЛЕД ВТОРОТО МЯСТО ПРЕДИ 2 ГОДИНИ, ОТНОВО С ДВЕ УНГАРСКИ НАЦИОНАЛКИ, ВАРНЕНКИ ТРЪГВАТ НА ЩУРМ ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ

ЗА ВТОРИ ПЪТ СЛЕД 2009 ГОД. КПС”ВАРНА”АНГАЖИРА ДВЕ ЧЕТИРИКРАТНИ ШАМПИОНКИ НА УНГАРИЯ – КСЕНИЯ САБО И ДОРОТЯ БРЕЗОВАИ

КПС„ВАРНА-РАЙОН ПРИМОРСКИ” С АМБИЦИИ ПРЕЗ 2011 ГОД. ЗА ЗАВОЮВАНЕ НА КУПАТА И ЗЛАТНИТЕ МЕДАЛИ В ПЪРВЕНСТВОТО

ДВЕТЕ УНГАРСКИ НАЦИОНАЛКИ ЩЕ ПРОВЕДАТ 2 ПРАКТИЧЕСКИ И 1 ТЕОРИТИЧНО ЗАНИМАНИЕ С ВАРНЕНСКИТЕ ТАЛАНТИ.

„РАЙОН ПРИМОРСКИ”-ВАРНА  ЗА ТРЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА ПОДПОМАГА ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ВАРНЕНСКАТА ЖЕНСКА ВОДНА ТОПКА

За трета поредна година женския отбор на Клуб по плувни спортове”Варна-район”Приморски” ще участва в турнира за Купата на РБ за „Жени”, който ще се проведе на 26 и 27 март/събота и неделя/ в закрития 50 метров басейн”Диана” в София.

Право за участие в турнира имат класираните на първите четири места от Държавното първенство през 2010 год., а именно: „Ботев2000”-Враца, „Славия”-София, „Арда2008”-Кърджали и „Варна-район”Приморски”.

За разлика от миналата година, тази година ръководството на клуба успя да селектира пълен състав от 15 съзтезателки. Отборът се води от опитните Йорданка Павлова-капитан, голмайсторката Христина Първанова, доаенката на отбора Бистра Велкова-титулярен вратар и централния защитник Александра Малева.

Поради здравословни причини две от титулярките в отбора – Галина Екимова и Михаела Янкова в последния момент не можаха да се включат в състава  състава. Това наложи спешни кадрови промени.

Акцент в тазгодишното представяне е привличането на две бивши унгарски националки и четирикратни шампионки на Унгария за „Жени” с отбора на „Сентеш” – Ксения Сабо/24 годишна/ и Доротя Брезоваи/23 годишна/. Брезоваи е универсален играч, играе на всички постове, включително е била и вратар на девическия национален отбор на Унгария. Участието на двете унгарки във варненския клуб е плод на добрите дългогодишното сътрудничество между зам.председателя на варненския клуб Станчо Велков и изпълнителния директор на Европейската Лига по плувни спортове, унгареца Ласло Сакадати и трикратния олимпийски шампион Золтан Дьомьотьор – Председател на Унгарския национален клуб на олимпийските шампиони.

За централен нападател на клуба бе привлечена най-добрия център на страната през последните 5 години – варненката Магдалена Палаузова, която досега играеше от името на отбора на „Ботев2000”, но се завърна в родния клуб.

Отборът е подсилен и с четири от най-добрите софийски девойки – бивши съзтезателки на ЦСКА и „Красна поляна”.

„Благодарение на отличните условия осигурени от ОП”Спортни имоти”-Варна за провеждане на пълноценен тренировъчен процес на комплекс”Приморски” през зимния период, нямаме пропуски в подготовката” – заяви старши треньорът на женското направление в клуба – м.с. БИСЕР ГЕОРГИЕВ. Същият е един от тримата варненци, участници в Олимпийски игри и единственият българин, голмайстор на Световното първенство/Западен Берлин през 1978 год./ Многократен шампион на България и дългогодишен национален съзтезател.

Както е известно възраждането на варненската женска водна топка от 2008 година насам, стана възможно благодарение на подкрепата на най-големият варненски район”Приморски”