Автомобилът предлага иновативни подобрения във всички области
Audi A6 е с 80 кг. по-лек от предшественика си
Лимузината е с 19% по-нисък разход на гориво в сравнение с предишните модели
Седмото поколение на новия A6 се предлага с по-голям брой двигатели – два бензинови и три дизелови

На 23 март 2011 в Рейнбоу Плаза в столицата се състоя официалното представяне на новото поколение Audi A6 за България.

Audi A6 олицетворява духа на новаторството, характерно за автомобилния концерн от Инголщад. С технологичните си подобрения във всички области лимузината задава нови, още по-високи граници в класа си. Всеки детайл в А6 въплъщава прецизността на мотото на немския концерн „Напредък чрез техника” и е поредното доказателство, че автомобилът отдавна не е само средство за придвижване, а и „партньор” на водача, който изцяло съотвества на съвременния начин на живот.

Audi A6 запазва най-доброто от предшественика си, като в същото време предлага иновативни решения във всяка една област – каросерия, интериор, задвижване, шаси, асистиращи и информационни системи. В резултат на това лимузината e с обновена и завладяваща спортно-елегантна визия, олекотена конструкция на шасито, спортно окачване, с намалени размери, с 19% по-малък разход на гориво в сравнение с предишните модели от серията. А6 е и с по-голямо разнообразие на предлаганите двигатели и скоростни кутии, с нови мултимедийни и асистиращи системи за сигурност и още по-комфортен. В синхрон със световните тенденции лимузината е и с по-нисък разход на CO2 емисии.

Каросерията на Audi е с 15% или с 80 кг. по-лека от предишния модел, което прави лимузината още по-ефективна и по-динамична. Частите на автомобила са от високотехнологична стомана, в резултат на което са още по-качествени и сигурни. За вратите на A6 и на багажника са използвани нов тип лазери – диодни, които спестяват над 90% енергия в сравнение с предишните. Така нивата на вредните CO2 емисии намаляват с 3 060 тона на година.

Наследникът на една от най-успешните в света бизнес лимузини се предлага и с по-голям брой двигатели, така че всеки да направи избор, който съответства на неговите индивидуални нужди. А6 е с два бензинови и три дизелови двигателя, с мощност от 130 kW (177 к.с.) до 220 kW (300 к.с.). Всички те работят с технологиите за ефективност като системата старт-стоп, рекуперационната система и иновативния термо мениджмънт. Новият Audi A6 е с по-голямо разнообразие от скоростни кутии. Най-ефективният двигател – 2.0 TDI, в комбинация с ръчната скоростна кутия, работи с 4,9 л. на 100 км., а вредните емисии са 129 г. На по-късен етап предстои пускането и на A6 hybrid със 180 kW (245 к.с.).

Изцяло в полза на водача са и асистиращите системи за сигурност. Сред тях са Audi pre sense, adaptive cruise control със старт – стоп функция, Audi active lane assist, асистент за нощно виждане с опция маркиране на пешеходци, електронно ограничаване на скоростта и асистент за паркиране.

Максимално удобство, класа и комфорт предлага и кокпитът на луксозния автомобил. Интериорът посреща водача с широко вътрешно пространство, мултифункционален волан, два екрана и високоефективен двузонов климатик – част от серийното производство. Опция на Audi A6 е и ново разработен Head-up-Display, който възпроизвежда най-важната информация на предното стъкло, а водачът сам определя кои точно данни да бъдат отчитани. Допълнително подобрена е системата за управление MMI радио, част от серийното производство. Новата лимузина е и изключително тиха. Аеро акустиката изолира шума независимо от скоростта на движение – съществено предимство за бизнес комуникацията по време на път.

Характеристиките на Audi А6 го позиционират като върхово постижение на автомобилния производител от Инголщад, в което последните технологични новости са подчинени изцяло на грижата за комфорта на водача.

Премиерата на новото поколение Audi A6 в България се състоя непосредствено след световното й представяне на летището в Мюнхен.

В дилърската мрежа на Порше БГ Audi A6 се предлага от края на 2010. Първите автомобили от спортната бизнес лимузина ще бъдат предадени на клиенти до края на месеца. Цената за модела с функционално базово оборудване започва от 80 258 лв. с ДДС.

Виж:http://www.youtube.com/watch?v=_Cech0MtMeI

****
Продажбите на Audi AG за 2010 са 1.092.400 автомобила. Приходите на концерна за 2009-та година възлизат на 29,8 млрд. евро. Audi произвежда в Инголщат, Некарсулм, Гьор (Унгария), Чанчун (Китай) и Брюксел (Белгия). В края на 2007- ма година започна асемблажното производство на модела А6, началото на октомври стартира производството на А4, а през юли 2010 на Q5 в Аурангабад в Индия. От май 2010-та в завода в Брюксел се произвежда А1.

Концернът е активен на 100 пазара в цял свят. 100%-ви дъщерни фирми на концерна са AUDI HUNGARIA MOTOR Kft., Automobili Lamborghini Holding S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Italien) и quattro GmbH (Некарсулм). В Audi има 60.000 работни места, като 46.600 от тях са в Германия. За да затвърди истинността на мотото „Напредък чрез техника”, марката с четирите кръга планира инвестицията на 11,6 млрд. евро от 2011 до 2015 година предимно в нови проекти. До 2015- та година от Ауди има целта да увеличи моделите в пордуктовото портфолио на 42. Цялостните резултати за 2010- та година AUDI AG публикува на годишната си пресконференция на 8. март 2011 в Инголщат.

Audi заема обществена позиция в различни области и поема социална отговорност, като цели да създаде ползотворно бъдеще за следващите генерации. Защита на околната среда, запазване на ресурсите, интернационална конкурентноспособност и надеждна персонална политика са в основата на бъдещото успешно фирмено развитие на марката. Ангажиментът на AUDI AG за защита на околната среда ясно се забелязва и от създадената от Audi фондация за защита на опазване на околната среда.

Източник: www.audi.bg