На снимката: Красимир Илиев, президент на Ч.море БАСК

Волейболистите на Пирин Балкайнстрой се добраха до полуфиналите в турнира за купата на България. Пирин спечели гостуването си на Ч.море БАСК във Варна с 3-0 гейма. В третата част гостите се наложиха с 25-22 т.В първите две части  18-25 и 26-28 т.

    Във всички части на мача ситуацията бе почти идентична.Добро начало, почти равностойна игра и отпускане в края на гема за домакините. Феновете на ФК Ч.море подкрепяха почти през целия мач варненци, но и това не помогна.Опитният Митев в тима на Пирин бе с основна заслуга за успеха. Босът на варненския тим Краси Илиев изгледа мача, но не остана доволен нито от играта, нито от резултата.

В третия гейм Ч.море БАСК на моменти водеше в резултата, но това бе през първата част на гейма.След това гостите поведоха с 12-10 т. Играта вървеше точка за точка, като предимство в резултатат имаха гостите с лека преднина. Варненци все пак успяха да стигнат до равенстввото при 17-17. В игра за гостите в този момент се появи Добромир Димитров. При резултат 23-20 за Пирин наставникът на варненци Евгени Попов поиска прекъсване.Преди това имаше отново спорна ситуация за отиграна топка и отново реферите отсъдиха в полза на гостуващия тим.

Така Пирин на полуфинала среща Марек Юнион Ивкони.