Eлизабет Тейлър беше известна с доста неща – перфектна актриса, активистка на граждански движения, приятелка на ударени от съдбата и може би една от най-професионалните развездащи се звезди. Естествено и един от най-големите секс-символи на 20-и век, изключително свързан с автомобилите, свиделство за което е и краткия видео-клип по-долу.

Когъато Елизабет достига годините за получаване на шофьорска книжка, вече не е изненада присъствието на жена зад волана. Но тя седна зад волана именно във време, което беше истински бум за автомобила в Америка – веднага след Втората световна война, когато икономиката на великата страна зад океана направо бухваше като позаминало кисело мляко, а Америка буквално падна на колене пред колите.

Когато става дума за колите и Елизабет, винаги се сещаме за два филма – първият, обрал доста от академичните награди „Място под слънцето“ от 1951-а с нея, Монтгомъри Клифт и Шели Уинтърс. В него Лиз минава като спрял Клифт със спортния си Cadillac 62-а серия. Тя и колата бяха невъобразимо прекрасна двойка, незабравима в спомените на киноманите.

Другата велика филмова сцена на Лиз е от филма Бътърфийлд 8. В него Лиз е влюбена в колите девойка, която се влюбва и в женен мъж. В апекса на филма тя прави еквивалентна на прочутото преследване от Булит „дамска сцена“, която я изстреля директно в историята на кинематографията.

Виж:http://www.youtube.com/watch?v=WH1yqy35xbk