-Може би ще видим и новата Optima на софийското изложение

Официалният вносител на Kia в България- КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ, обяви, че изцяло новото поколение на хитовия за марката компактен модел Picanto ще отбележи своята публична премиера по време на тазгодишното издание на автомобилния салон в София (11 до 19 юни в Интер Експо Център). Други интересни новости за тази година, са свързани с очакваните премиери на новите Rio и Optima, като от родното представителство на марката изразиха сериозни надежди, че Optima също ще зарадва посетителите на софийското изложение.

Новата Kia Picanto, която за първи път ще се предлага в две различни версии на купето- с три и с пет врати, отбеляза световната си премиера по време на международното изложение в Женева през март тази година. В България, цената на автомобила започва от 15 800 лв без ДДС.

С по-голяма дължина и междуосие от актуалната си версия, новото Picanto на Kia обещава повече пространство за пътниците и увеличен с 27% товарен обем. Бъдещите собственици на Picanto ще могат да избират между четири изцяло нови двигателя, три от които трицилиндрови, еднолитрови. Четвъртото предложение е четирицилиндрово, с работен обем от 1.2 литра. Максималните мощности на моторите са в границите 69- 85 консик сили, а максималният им въртящ момент варира от 94 до 121 Нм. Отделяните Со2 емисии са от 95 до 105 грама на километър, а средният разход на гориво е от 4.2 до 5.9 литра на 100 километра.

Новото Rio пък ще се предлага във версии с три, четири и пет врати, а клиентите ще могат да избират между няколко високо ефективни задвижващи агрегата. Работните обеми да двигателите ще варират от 1.1 до 1.6 литра, а максималните мощности от 70 до 140 консик сили.

Междуосието на новото поколение на Kia Rio е със 7 сантиметра по-голямо от това на предшественика си, което е гаранция за по-голям интериорен простор. Товарното отделение на версията хечбек е 292 литра, а при седана е 390 литра. Автомобилът е с увеличена с 5.5 см дължина, намалена с 1.5 см височина и с увеличена с 2.5 см ширина.