Международната федерация по гребане (ФИСА) започна процедура по директната продажба на билети за олимпийските игри в Лондон догодина. Билетите са общо 1650, като те са предвидени само за националните федерации по гребане. Валидни са за всичките осем дни на олимпийската регата. Цената им е 646 британски лири.

Предлагането и продажбата на билетите ще премине през 5 етапа. До 31 март националните федерации трябва да заявят интереса си за закупуване на билетите. Резултатите от проучването ще бъдат обявени на 1 април.

След световното първенство в Блед през септември националните федерации ще бъдат поканени да подадат молба за закупуване на билети на трибуните. Броят на всяка федерация ще бъде изпратен след шампионата.

Всяка федерация, която има отбор, спечелил квалификация за олимпийските игри, ще може да закупи два билета на класиран състезател и още два за официалната си делегация. Тези, които не са класирали екипажи на световното първенство за участие на олимпийските игри, ще имат право на 2 билета. Освен това федерациите ще имат възможност да кандидатстват за закупуване на допълнителни билети от ФИСА.

До 30 септември Международната централа ще потвърди общия брой билетите за всяка национална федерация. Те ще бъдат разпределени автоматично въз основа на резултатите от квалификациите. Останалите ще бъдат разпределени на база постъпили искания от национални федерации. Това разпределение ще бъде публикувано на 14 октомври.

Сумата за билетите трябва да бъде платена на две части: 50 %  до 15 декември 2011 г., а останалите 50 % до 15 април 2012 г.