Mobiado- една от най-известните компании за проектиране и производство на суперлуксозни мобилни телефони, обяви че в сътрудничество с Aston Martin, е разработила уникален концептуален смартфон. Футуристичният CPT002,е създаден с идеята да демонстрира моментното състоя на технологиите в мобилните телефони, но пречупено през призмата на утрешния ден.

Прозрачният CPT002 е направен от едно парче сапфир, обковано с платинени странични кантове, в които са вградени батерията, електрониката и гнездото на SIM картата. Смартфонът идва с операционна система Android, което е гаранция за пълната свобода по отношение на персонализацията и функционалността.

Смартфонът, който освен всичко друго е и ключ за вашия Aston Martin, идва със множество приложения за набиращите все по-голяма популярност социални мрежи. FourSquare е в състояние да покаже вашата моментна локация, както и тази на вашите приятели, а интегрираните по външността на автомобила камери могат периодично да актуализират профила ви във FaceBook и Twitter със снимки, видео и информация за градовете през които минавате.

Mobiado CPT002 разполага и със специално разработено приложение, което може да подава към бордовата система на автомобила информация за силите, които действат върху тялото на водача, в случай на пътен инцидент. На базата на тези данни, компютърът на колата регулира скоростта и момента на разгъване на предпазната въздушна възглавница, и контролира работата на предпазния колан.