Последният модел на Morgan – триколката 3 Wheeler, връща марката към нейните корени. Morgan е правил триколки близо четвърт век, преди на сцената да се яви първият четириколесен негов модел. Някои от тях са били невероятно бързи и пъргави, а един все още държи рекорда за скорост на дълги разстояния, поставен още през 30-е години на миналия век.
Да се кара подобен автомобил винаги е било предизвикателство. Този път, обаче, след повече от половин век, това приключение се връща цивилизовано от технологията на 21-и век. Задвижването е отново като тогава с двуцилиндров, V-образен мотор, но с инжекцион, куплиран с петстепенна кутия на Mazda. Първият нов Morgan 3 Wheelers е с двигател 115 к.с. дело на специализирана по отношение на двуцилиндровите, V-образни мотори фирма – S & S, а колата е вече одобрена от американските и европейски оторизационни инстанции по отношение на безопасността и изхвърляните вредности.

За разлика от многото предишни триколки, новият Morgan има предавка за каране назад. Кутията осигурява плавно и удобно каране с безпроблемна смяна на предавките, без да се губи тръпката на екстремното каране. Предаването на момента на мотора към задното колело става чрез яко задвижване с v-образен ремък.

В днешни дни безопасността е императив за всеки автомобил, включително и за триколесния. Тук на разположение е яко стоманено шаси и двоен предпазен ролбар. Променени са и други неща, но есенцията на оригиналната триколка си остава. Ясно изразената форма на куршум, откритите елементи на окачването, алуминевата „вана“ на купето възвръщат традиционният, „аеропланен“ вид и на новия Morgan.

Morgan е направил новата си триколка без калници, отворена и двуместна. Има и малко място за багаж, но основната идея на колата е да се направи забавна за каране. Интериорът е кожен, инструментите са в стил изтребител, моторът отпред дава и почти пълна алюзия за нисък бръснещ полет над пътя.

Можете да погледнете тук:http://www.youtube.com/watch?v=6BpVWTbJhnA