На снимката: Анатолий Гуйдя

Кирил Терзиев и Анатолий Гуйдя не успяха да стигнат до полуфиналите на европейското по свободна борба в Дортмунд.

Бронзовият олимпийски медалист Кирил Терзиев започна с успех в кат. до 74 кг срещу македонеца Люлмиз Вренеций с 2:0 части (5:3, 3:0), после се справи с поляка Себастиян Жезиезански също с 2:0 (1:0, 7:0), а на четвъртфиналите бе спрян от арменеца Муса Муртазалиев – 0:2 (0:2, 1:2). В първата част Терзиев направи точка едновременно с гонга, която обаче не бе зачетена от съдиите. Последва контестация от нашия щаб, която обаче не бе уважена. Така Терзиев се срина психически и не успя да обърне срещата в своя полза. Той обаче ще се надява арменеца да стигне до финала и да го изтегли на репешажите за бронза.

Същата участ имаше и медалистът от световни и европейски първенства Анатолий Гуйдя в кат. до 60 кг.Той започна с успех срещу Рафан Статкевич (Полша) с 2:0 части (1:0, 5:0), а на четвъртфинала падна от защитаващия титлата си Опан Сат (Русия) с 0:2 части (0:2 0:3).

При 96-килограмовите Красимир Кочев претърпя поражение още в първия кръг. 36-годишният ветеран бе спрян от арменеца Едгар Енокян с 0:2 (0:1, 0:1).