Отборът на Недосегаемите от България се класира на полуфинала на VISTA. В трите предварителни квалификационни кръга българите се бориха с тежката конкуренция на 3740 отбора от специалисти на Volvo Trucks и Volvo Buses. Така те попаднаха сред 153-те тима, които продължават напред в надпреварата.

Тазгодишното състезание VISTA е с рекорден брой участници – 13 704 души от 75 държави. Първите кръгове се базират на теоретични въпроси, свързани със задълбочено познание на техническите характеристики на товарните автомобили, автобусите и сервизните политики на Volvo.

С един от най-добрите резултати, на 11 април българите заминават за Солун, където ще се проведе един от шестнадесетте полуфинала на състезанието. Там участниците ще покажат освен теоретични и практически умения, като качествено изпълнение на сложни и специфични ремонти за определено време. Съперници ще бъдат отбори от други Източноевропейски държави, като 2 от тях ще заминат за световният финал на VISTA в Гьотеборг през юни. В последната фаза за купата на най-добрите автомеханици в света ще се състезават общо 30 тима.

“Компетентността и знанията на механиците в нашите сервизни центрове са важна част от комплексното обслужване на клиентите ни. Състезанието VISTA допринася за изпълнението на високи стандарти на качество и постоянно усъвършенстване на сервизната ни дейност”, казва Екатерина Тодореова, VISTA лидер за България.

Целта на състезанието е да развива знанията и уменията на техническия персонал на Volvo Trucks и Buses. Всеки участник, преминал през трите предварителни кръга на VISTA 2011 е получил средно 90 часа допълнително обучение. По този начин се подобрява качеството на следпродажбеното обслужване в сервизните центрове от мрежата на Волво България.