На откриването  ще бъдат представени новите картинги, с които пистата се сдоби  – Сodi kart GT5. Представители на варненски медии и автомобилния пилот Тодор Славов ще кръстят новите картинги, като имената ще се обявят на самото откриване. 

Картовете Sodi GT5 се отличават с атрактивен дизайн, идеална ергономичност и равномерно разпределение на тежестта. Тези характеристики са тествани на писти в цял свят, а HEAD системата е ключова придобивка на Sodi GT5. Тази енергийна система предлага ниво на сигурност, непознато до сега при ренталските картове, изцяло покрит резервоар и патентовани напълно регулиращи се според размера и дължината на крака педали. Картингите са 6 на брой, с обем на двигателя 270 куб. см.; 9 конски сили

Откриването ще съвпадне и с първия кръг на Любителския шампионат на картинг писта „Варна” – “Bigo Junior karting cup” и “Excalibur Grand Prix”. В него всеки месец право на участие имат всички клиенти на пистата регистрирали едно от 20 най-добри времена. Регламентът за сезон 2011 включва и пилотиране на Sodi kart. Финалните гонки във всеки месечен финал ще бъдат именно с този вид картинги. Любителският шампионат се провежда в 2 класа – участници до 16 годишна възраст и участници над 16 годишна възраст.

Откриването на сезон 2011 е и датата, на която ще се извърши награждаването на победителите от Зимния шампионат по картинг провел се през изминалите месеци.