Михаил Михов искаше да инвестира 50 млн. евро в Двореца на културата и спорта във Варна. Тази идея беше от преди три-четири години и за съжаление не се осъществи.
Това заяви директорът на Двореца на културата и спорта във Варна Симеон Варчев, цитиран от агенция „Фокус“. Ако това се беше случило, Дворецът щеше да има съвсем различна визия и да се увеличи обемът му. За съжаление обаче тази идея не беше възприета и тя си остана само мечта на Михаил Михов, допълни Варчев.

Той посочи, че ако това се беше случило, ДКС щеше да е достоен конкурент на изграждащата се спорта зала в София. По отношение на ситуацията в българския баскетбол след смъртта на председателя на федерацията, Варчев беше категоричен, че е изключено да настъпи разцепление и да се появят повече от една федерация. „Законодателството на ФИБА е такова, че тя признава само една федерация, така че ние не можем да повторим модела на българските щанги.

Може да се появят противоречия и да се оформят различни групи при избора на нов председател, но Българската федерация по баскетбол ще бъде само една – легитимна, която ще представлява българския баскетбол по света“, категоричен беше Симеон Варчев.

БГ Баскет