Следващото поколение на Chevrolet Malibu ще се продава в почти 100 държави на шест континента

Напълно новият Malibu ще преодолее часовите зони и ще срещне многообразието от култури по света, когато Chevrolet представи модела едновременно на Автомобилното изложение в Шанхай и на страницата на марката във Facebook.

Днес Chevrolet само загатна за новия Malibu. Chevrolet ще разкрие новия Malibu на живо, започвайки на 18 април в 20:30 ч Източно-американско лятно часово време (2:30 ч Централно европейско време на 19 април) на http://www.facebook.com/chevrolet. Потребителите ще бъдат насърчавани да задават въпроси по време на представянето в Twitter използвайки #MalibuReveal или на страницата на Chevrolet във Facebook. Членовете на екипа на Chevrolet ще бъдат на разположение по време на модерираната сесия за въпроси и отговори на живо следваща представянето в интернет.

Представянето в мрежата на 19 април съвпада по време с дебюта на новия Malibu на Автомобилното изложение в Шанхай. Новият Malibu ще бъде показан и на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк, което ще отвори вратите си за посетители от 23 април до 1 май.

„Новият Malibu пренася утвърденото име в гамата на марката Chevrolet на нови места и го представя на нова публика по цял свят,“ сподели Сюзън Дохърти, вицепрезидент продажби, маркетинг и следпродажбено обслужване GMIO. „Независимо дали Malibu се предлага в Северна или Южна Америка, Европа, Азия, Африка или Австралия, той е създаден за да задоволи нуждите на клиентите по цял свят.“

Malibu ще бъде оборудван с глобалната гама от високоефективни и мощни четирицилиндрови двигатели и шестстепенни трансмисии, които също имат принос за намаляване на разхода на гориво на автомобила. Той е конструиран така, че да съответства на вкусовете и нуждите на всички пазари по света.
Новият Malibu е глобален модел на Chevrolet от среден клас. Той ще се продава в почти 100 държави на шест континента и ще се произвежда на няколко места включително в Китай и в два завода в Съединените щати.

Malibu бе най-продаваният модел на Chevrolet и на GM като цяло в Съединените щати през 2010 година с реализирани почти 200,000 броя. Това е един от най-високо оценяваните автомобили в Щатите с над 40 награди от 2008 година насам. Malibu е единственият автомобил от среден клас който печели наградата за най-добър клиентски избор Best Buy на изданието Consumers Digest Automotive през последните три години – 2011, 2010, 2009. Malibu бе определен и като модел с най-високо ниво на сигурност от застрахователния институт за пътна безопасност (Insurance Institute for Highway Safety) за последните две години.

С новия Malibu, Chevrolet продължава да оформя насоките на своята глобална експанзия. Най-голямата марка на General Motors е в процес на въвеждане на световна гама от ефективни автомобили, сред които Cruze, Volt, Sonic/Aveo, Spark и Malibu. Тези нови модели се съревновават със съперниците си в четирите най-големи пазарни сегмента в света, на които през 2010 година се пада дял от 54 процента от продажбите на автомобили (в това число не се включват луксозните). Новият Malibu ще се конкурира в сегмент, който представлява 9%, или повече от 5.7 милиона от продажбите в глобален мащаб през 2010 година.

Източник: www.chevrolet.bg