Hyundai разпространи информация за това, което очаква посетителите на международното изложение в Сеул (1-10 април). Основният акцент на щанда на марката се нарича Blue2 и представлява първият, макар и концептуален, седан на компанията, оборудван със система горивни клетки.

Hyundai Blue2 използва водород като гориво, като генерираната от горивните клетки електрическа енергия се използва от електромотор с мощност от 90 кВт или 123 конски сили. С оптимизирана аеродинамика, седанът е оборудван със специални гуми и джанти, система за разпознаване на водача и автоматично отваряне на вратите, камери вместо странични огледала, допълнителна камера на тавана и други.

Във вътрешността на Hyundai Blue2 откриваме специален Transparent Organic Light Emitting Diode (TOLED) монитор, външното стъкло на който е Gorilla® Glass (изключително здраво и устойчиво на надраскване), йонизатор, антибактериална кожена тапицерия, мултимедийна система с управление на аудио- и навигационната функционалност чрез специален Motion Sensor Moustick, който разпознава движението на ръката на водача и други.

Автомобилните любители ще имат възможност да се запознат и с първият бензинов хибрид на Hyundai- Sonata Hybrid, серийното i40, футуристичната концепция Curb, BlueOn и не по-малко впечатляващата разработка ECCOV (Eco Community Vehicle).