По време на шестото издание на изложението EVER Monaco, Nissan International SA обяви, че 100% електрическият модел Leaf ще струва 30 990 евро във Франция. Цената е изключително приемлива благодарение на държавната субсидия от 5000 евро, а измерението й става още по-апетитно, като се има предвид, че в пакета е включена и батерията на колата.

От Nissan обявиха, че носителят на приза Автомобил на годината 2011 в Европа ще се предлага и със специална схема за финансиране на частни лица. Според нея, клиентите могат да избират между период на изплащане от 37 до 49 месеца, както и сами да определят първоначалната си вноска и очакваните обслужвания.

На практика, при първоначална вноска от 5340 евро, и след калкулирането на държавната субсидия, месечната лизингова вноска на Leaf за период от 37 месеца е 500 евро. След период от три години, потребителите ще имат възможност да запазят своя автомобил, да го заменят за нов или да го върнат на Nissan. От компанията са пресметнали, че специално за Франция, изминаването на 100 километра с модела струва 1.9 евро, докато при сравним като габарити дизелов автомобил, сумата е около 7 евро.

Френското подразделение на Nissan ще започне да приема заявки за Leaf от 4 април.