Днес, на основните европейски пазари стартират официалните продажби на версията 2011-та година на модела MiTo на Alfa Romeo. Еволюцията на автомобила беше представена за първи път по време на международното изложение в Женева през март, по време на който беше представена и неговата суперспортна модификация Quadrifoglio Verde.

Новостите при Alfa Romeo MiTo 2011 са свързани предимно с оптимизирането на предлагаенто, като някои от характеристики включват въвеждането на нови екстериорни цветове и нови материи за интериора, наличието на нови възможности и въвеждането на технологии, с цел подобряване на комфорта и удоволствието от шофирането. За първи път тази версия е налична с нов екстериорен цвят “Bronzo Metal” (бронзов метал) и оборудван с нова интериорна двуцветна материя Tecnosilk (черно и бронз): две силно привлекателни характеристики, които подчертават елегантния дух на модела.

MiTo Quadrifoglio Verde (последните две снимки долу) идва с 1.4 литров MultiAir турбоагрегат с максимална мощност от 170 к.с. (награден с Най-добър двигател на годината от международно жури).