Renault разпространи нова информация за изцяло новия модел ZOE, който очакваме да се появи на пазара през следващата година. От френската компания обявиха и очакваната цена на която ще се предлага новия автомобил. Без конкретна цифра, Renault коментира, че ZOE ще струва колкото дизелово Clio.

ZOE Preview, пълноправен член на ZE електрическото семейство на Renault, обещава свободен пробег от до 200 километра без отделяне на вредни емисии в атмосферата. Задвижването се осъществява посредством електромотор с мощност от 60 кВт или 80 консик сили и момент от 222 Нм.

Автомобилът е оборудван със система за регенериране на спирачната енергия, специална осветителна система и инструментален блок с основен акцент върху икономията на енергия, но в същото време ZOE Preview идва с няколко уникални нововъведения.

Renault ZOE Preview идва със специална климатична инсталация, която следи показателите на влажността в купето и я регулира за оптимален комфорт. Системата, която е оборудвана и с ароматизатор, е в състояноие да регистрира вредни токсини във входящия въздух и може да спре изцяло достъпа му в купето.

Основните габарити на ZOE Preview са дължина 4086 мм, ширина 1788 мм и височина 1540 мм. а междуосието е 2575 мм. Автомобилът е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 8.1 секунди и да развие максимална скорост от 135 км/ч (електронно ограничена).