На снимката: Тайбе Юсеин

Направих грешка, изпуснах си захвата срещу украинката на финала“, призна при пристигането си на летище София Тайбе Юсеин.

На европейското по борба в Дортмунд (Германия) тя спечели сребро в кат. до 63 кг, като дублира успеха си от миналата година.

„Не че не успях да издържа, но една грешка и оставаш без златния медал – каза още състезателката на русенския „Юнак Локомотив“. – Вече не искам да съм втора или трета, искам злато… Продължавам подготовката си за световното и се надявам да спечеля квота за олимпиадата. Поздравявам моя клуб, моите треньори Сава Семков, Валентин Ангелов…, защото без тях нямаше да съм на това ниво, на което съм в момента.“

С женския отбор пристигна и олимипйската вицешампионка Станка Златева, която на първенството в Дортмунд остана с бронз в кат. до 72 кг.Именно украинка спря атаката на българската към шестата й европейска титла.

„Първенството беше за това, да видим какви грешки трябва да коригираме – каза старши треньорът Симеон Щерев. -. Основната ни цел е световното, на което ще се печелят квоти за олимпиадата. Така че ни предстои още работа.“